Žiadne produkty
Upozornenie:
Do darčekového papiera je možné zabaliť len jeden darček.
Bankovým prevodom | zdarma |
Platobnou kartou | zdarma |
Dobierka | 1 € |
Zásielkovňa | 2,90€ |
Kurier -doručenie na adresu cez dopravcu Zásielkovňa | 3,90€ |
Kuriérna služba GLS | 3,90€ |
Zobrazené produkty
Niekto to rád štipľavé. Pokiaľ si vaši prarodičia pochutnajú na štipľavejších pokrmoch, môžete im urobiť radosť darčekovým balením Mash s chilli. O čo ide? Mashe sú chilli marinády naplnené do malých fľaštičiek a súprava obsahuje 9 ochutnávok pre milovníkov štipľavejších lahôdok. Tento darček ocení každý labužník. Môžete ním potešiť babku aj deduška a dopriať im super gurmánsky zážitok. Navyše chilli je zdravé a posilňuje imunitu. Nechajte sa inšpirovať.
Skladom
29,10 €
Mashe sú naplnené do malých 40 ml fľaštičiek a zabalené v krásnej darčekovej krabičke vrátane brožúry, ktorá obsahuje popis jednotlivých odrôd a informáciu o štipľavosti.
zloženie
Carolina Reaper mash 40 ml
Zoznámte sa s najštipľavejšou papričkou na svete. Do Guinessovej knihy rekordov bola zapísaná v roku 2013 a dosahuje štipľavosť až 2 200 000 Scovilleho jednotiek štipľavosti (SHU).
Carolina reaper je hybridná chilli paprička druhu Capsicum chinense, ktorú v roku 2012 vypestoval Ed Currie v meste Rock Hill v južnej Karolíne pod pôvodným označením HP22B. Tento hybrid vznikol krížením papričiek Bhut Jolokia a červeného Habanera.
Trinidad Scorpion Moruga mash 40 ml
Chilli paprička pochádzajúca z oblasti Moruga na ostrove Trinidad, druhu Capsicum chinense.
Chile Pepper Inštitút ju vyhlásil najštipľavejšou papričkou na svete 13. Februára 2012 na novomexickej štátnej univerzite v Las Cruces. Avšak Guinnessova kniha rekordov papričku Trinidad Moruga Scorpion za najštipľavejšiu papričku na svete nepotvrdila.
Naga Bhut Jolokia prášok mash 40 ml
Naga Jolokia je chilli paprička dosahujúca štipľavosť až 1 041 427 SHU. Do roku 2007 bola označená za najštipľavejšiu papričku v Guinnessovej knihe rekordov so štipľavosťou 1 001 304 SHU.
Jedná sa o medzidruhového kríženca z Bangladéša a severovýchodnej Indie. Skrížením papričiek druhu chinense a frutescens. Možno ju tiež nájsť na Srí Lanke, kde je známa ako Nai Mirris (Cobra chilli).
Red Habanero mash 40 ml
Habanero paprička je odroda Capsicum chinense. Jej názov je odvodený zo španielskeho pomenovania Havany a jednou z viacerých štipľavých papričiek. Nezrelé Habanera sú zelené, ale v priebehu dozrievania menia svoju farbu. Môžeme vidieť Habanera oranžové a červené ale aj biele, hnedé a ružové.
Habanero dosahuje štipľavosti 200 000-300 000 Scovilleho jednotiek štipľavosti (SHU).
Scotch Bonnet mash 40 ml
Táto kráska pochádza z Jamajky a bola prvou karibskou chilli papričkou, po ktorej exporte vznikol veľký dopyt. Známa a populárna bola nielen vďaka svojej chuti a štipľavosti, ale predovšetkým kvôli netradičnému menu. Scotch Bonnet je druhovo príbuzná Habanero papričkám, s ktorými je často vďaka podobnému vzhľadu nesprávne zamieňaná. Scotch Bonnet je však sladšia.
Green Jalapeňo mash 40 ml
Papričky Jalapeňo sú pôvodom z Mexika. Svoje meno majú podľa hlavného mesta mexického štátu Veracruz Jalapa (španielsky), ale pôvod slova je z aztéckeho Xalapa. Jedná sa pravdepodobne o najpopulárnejšiu papričku na americkom kontinente.
Aji Amarillo mash 40 ml
Aji Amarillo je jedna z najstarších odrôd v peruánskych Andách a pestovala sa tu už od roku 2500 pred naším letopočtom. Rastliny patria do rodu Capsicum baccatum, sú trvalé a pri vhodných podmienkach môžu vyrásť až do výšky 2 metrov. Sušené plody Aji Amarillo sú známe ako Aji Mirasol. Dosahujú dĺžku cca 10 cm a šírku 4 cm. Sú mierne štipľavé a majú aromatickú ovocnú chuť.
Chipotle mash 40 ml
Chipotle alebo tiež Chilpotle je výraz pochádzajúci z jazyka nahuatl a znamená údená chilli paprička. Sušená a údená paprička Jalapeňo, ktorá sa používa predovšetkým v mexickej kuchyni a v kuchyniach, ktoré sú inšpirované papričkou, ako je napríklad Tex-Mex. V ich chuti sa štipľavosť pôvodných papričiek spája s údenou príchuťou dymu.
Orange Habanero mash 40 ml
Habanero paprička je odroda Capsicum chinense. Jej názov je odvodený zo španielskeho pomenovanie Havany a jednou z viacerých štipľavých papričiek. Nezrelé Habanera sú zelené, ale v priebehu dozrievania menia svoju farbu. Môžeme vidieť Habanera oranžové a červené ale aj biele, hnedé a ružové.
Habanero dosahuje štipľavosť 200 000-300 000 Scovilleho jednotiek štipľavosti (SHU).